De Engelse Tuin
bestaat uit 2 delen

Een typisch Engelse tuin bestaat uit 2 delen. Het landschapspark en de cottage tuin. 2 verschillende werelden waarin je eindeloos kan verdwalen en in elk stukje van de tuin de pracht van de natuur terug kan vinden. 

Het landschapspark
Cliveden

Het landschapspark

De Engelsen zijn meester in het landschap naar hun hand zetten.

dit doen ze aan de hand van het aanplanten van ‘Clumps’, dit zijn groepen bomen van eenzelfde soort die ze bijvoorbeeld op een heuvel of op een berg aanplanten.

Engelsen gebruiken hun bomenkeuze op hun domein als statussymbool. Ze stuurden ontdekkingsreizigers naar verschillende continenten om bomen te gaan halen. Iedere boom is dan ook weldoordacht aangeplant en op een specifieke plaats gezet.

De Engelsen zijn romanticussen, ze proberen van alles een idyllisch plaatje te maken. Bijvoorbeeld: om het landschap in de tuin te betrekken gebruiken ze (h) AHA-muren.

Ze maken bloemenweides van grote uitgestrekte vlakten, bijvoorbeeld onder hun boomgaard, als meerwaarde voor de bijen en om het onderhoud van deze weide te beperken. 

Plotse openingen in een haag, een rij omgehakte bomen in een bos, of aangeplante dreven gebruiken ze om zichtassen te bekomen die hun eigendom nog extra in de kijker zetten.

 

De cottage tuin#In iedere tuinkamer een nieuwe belevenis
Sissinghurst

De cottage tuin
In iedere tuinkamer een nieuwe belevenis

In de Engelse tuinen wordt er meestal gebruik gemaakt van een centraal gazon die ontspringt in taxushagen of borders om dan van de ene in de andere tuinkamer terecht te komen. 

De bedoeling van deze kamers of deze doorgangen zijn dat je geprikkeld wordt om te gaan kijken wat er nog meer te zien is, en verder op ontdekking te gaan in de tuin. Onderling tussen de kamers worden soms kijkgaten gemaakt om je nog meer te triggeren. 

Iedere tuinkamer heeft zijn eigen thema zoals: rozentuin, moestuin, ligweide, water,… daardoor wordt een tuin een échte unieke beleving. 

We creëren deze tuinkamers door middel van hagen aan te planten, accenten te leggen via plantenkeuze,.. zo krijg je vanuit ieder plekje van je tuin een nieuwe beleving.

Daarbij maken de Engelsen ook gebruik van het bestaande reliëf door het plaatsen van romantische brugjes, trappen, … .

Hoogteverschillen binnen dezelfde kamer kunnen ook een volledig ander beeld scheppen. 

Deze worden door de Engelsen geaccentueerd door het plaatsen van brugjes of trappen.

Beelden, spiegels of andere fantasietjes zijn ook nog leuke attributen om te gebruiken om te zorgen voor een extra wow-effect.

Veelal wordt gebruik gemaakt klimplanten op het huis of bijhuis om deze in de tuin te betrekken. 

Door het gebruik van tuinkamers  krijg je vanuit uw keuken of living dan niet het volledige beeld van uw tuin, we nodigen mensen uit in uw tuin te gaanWoont u landelijk en heeft u zicht op de velden, dan is het onze uitdaging om het landschap als het ware te integreren in uw tuin. We laten uw tuin overlopen in het landschap door middel van borders, hagen met kijkgaten.. zo lijkt uw landschapspark nooit te eindigen.